Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

12 Aprilie 2016
Vizualizari: 822
Comentează add

Senatorii din Comisia juridică au amânat cu două săptămâni luarea unei decizii privind Ordonanţa de Urgenţă privind interceptările.

Senat: Decizia privind OUG în cazul interceptărilor, amânată

amalia-bojescu

Foto: Arhivă.

Senatorii din Comisia juridică au amânat cu două săptămâni luarea unei decizii privind Ordonanţa de Urgenţă privind interceptările.

Membrii comisiei au decis ca prima săptămână să fie dedicată depunerii de amendamente, iar cealaltă, dezbaterii pe articole.

Ministrul justiţiei, Raluca Prună, prezentă la lucrările comisiei, a spus că modificările aduse actului normativ sunt în acord cu deciziile Curţii Constituţionale.

Ea consideră că modificarea legii prin ordonanţă de urgenţă este doar o soluţie de etapă.  

Raluca Prună: "Nu-mi face plăcere, ca ministru, să trebuiască să promovez o ordonanţă de urgenţă care modifică legi organice, dar nu aveam altă soluţie. Guvernul a spus, în momentul adoptării acestei ordonanţe, că ceea ce face este să dea o soluţie de etapă. România a investit mult în aducerea sistemului judiciar la un nivel în care urmărirea penală este una eficientă. Guvernul, deci, nu-şi putea permite să creeze o sincopă".

După dezbaterea în Comisia juridică, actul normativ va intra în dezbaterea plenului Senatului, ca primă cameră sesizată.


Etichete ouginterceptarileparlamentsenatoriministrul justitiei raluca prunaccr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live