Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Iulie 2019
Vizualizari: 239
Comentează add

Marea Britanie doreşte să creeze o misiune europeană de protecţie maritimă, pentru a asigura securitatea navelor comerciale care tranzitează Golful Persic.

Securitatea navelor comerciale care tranzitează Golful Persic

florin-lepadatu

 Foto arhivă  

Marea Britanie doreşte să creeze şi o misiune europeană de protecţie maritimă, pentru a asigura securitatea navelor comerciale care tranzitează Golful Persic.

Un anunţ în acest sens a fost făcut de către ministrul britanic de externe, Jeremy Hunt.

Iniţiativa sa soseşte pe fondul escaladării tensiunilor în regiune, după ce Iranul a capturat săptămâna trecută un petrolier britanic.

Corespondenţă din Londra, reporter Dan Vasiliu: "Ministrul britanic de externe, Jeremy Hunt, a anunţat că a discutat cu omologii săi din Franţa şi Germania despre o posibilă misiune europeană de protecţie maritimă, menită să asigure tranzitul navelor comerciale prin Golful Persic şi a subliniat că va fi analizat modul prin care se va putea colabora cu SUA pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

Într-un discurs susţinut în parlament, Jeremy Hunt a adăugat că este greu să afirme acest lucru, dar dacă Iranul va continua să acţioneze ca până acum, va trebui să accepte o prezenţă militare occidentală mult mai consistentă de-a lungul coastelor sale.

Jeremy Hunt: "Conform legislaţiei internaţionale, Iranul nu avea dreptul de a obstrucţiona trecerea unei nave, cu atât mai puţin să trimită militari la bordul acesteia.

Vorbim aşadar de un act de piraterie pe care acest parlament îl condamnă."

Marea Britanie anunţase încă de acum câteva zile că intenţionează să îşi sporească prezenţa militară în Golful Persic, pe fondul tensiunilor în creştere cu Iranul.

Guvernul de la Londra va trimite în regiune o a treia navă militară, cu scopul de a proteja transporturile de petrol din regiune."


Etichete Iran

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live