Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

30 Octombrie 2019
Vizualizari: 420
Comentează add

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, precum şi ambasadorii statelor membre NATO vor avea întâlniri cu președintele Parlamentului Ucrainei.

Secretarul general al NATO se află la Odesa

sergiu-stet

 Scările Potemkin din Odesa, Ucraina, scări de 142 de metri construite în perioada1837–1841.               Foto: Sergiu Şteţ.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a sosit miercuri, 30 octombrie, la Odesa, în cadrul unei vizite de două zile, pe care Consiliul Nord-Atlantic o efectuează în Ucraina.
 
Potrivit presei ucrainene, în prima zi a vizitei, Stoltenberg şi reprezentanţii permanenţi ai statelor membre ale Alianţei vor vizita Gruparea navală permanentă a NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2), staţionată la Odesa, după care secretarul general va susţine o prelegere la Academia Maritimă din acest oraş ucrainean aflat la Marea Neagră.
 
Joi, 31 octombrie, Consiliul Nord-Atlantic se va afla la Kiev, unde Stoltenberg va prezida o reuniune a Comisiei Ucraina-NATO, cu participarea președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, şi, ulterior, va susţine un discurs în plenul Parlamentului Ucrainei.
 
De asemenea, secretarul general și reprezentanții permanenți ai NATO se vor întâlni cu președintele Parlamentului ucrainean, Dmitro Razumkov, cu ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Vadim Pristaiko, și cu ministrul apărării de la Kiev, Andri Zagorodniuk.
 
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, precum şi ambasadorii statelor membre vor avea întâlniri cu președintele Parlamentului Ucrainei și cu liderii partidelor parlamentare ucrainene. Agenda vizitei la Kiev a oficialilor NATO mai prevede o întâlnire cu ministrul ucrainean pentru integrarea europeană şi euroatlantică, Dmitro Kuleba.
 
Iniţial, această vizită a Consiliului Nord-Atlantic în Ucraina a fost programată pentru 9-10 iulie, dar a fost amânată pentru luna octombrie şi are loc în contextul în care ministrul apărării de la Kiev, Andri Zagorodniuk, a anunțat recent că Ucraina şi NATO au convenit asupra unui nou format de cooperare, care urmează să fie doptat în viitorul apropiat.

Etichete OdesaNATOUcrainaJens StoltenbergSNMCMG-2Volodimir ZelenskiMircea Geoană,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live