Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 13 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

11 Iunie 2020
Vizualizari: 391
Comentează add

Secretarul de stat american Mike Pompeo acuză China și Iranul

doina-saiciuc

   Secretarul american de stat Mike Pompeo, Foto: Arhiva/ securityconference.org

Secretarul de stat american Mike Pompeo a acuzat China şi Iranul că se folosesc de protestele din Statele Unite pentru a scăpa de criticile Washingtonului cu privire la regimurile lor autoritare.
 
Autoritățile americane au fost criticate intens pentru modul în care forțele de ordine au răspuns în unele situații la protestele generate de moartea afroamericanului George Floyd, în timp ce era apăsat pe gât cu genunchiul de un polițist.
 
O parte din acele critici au venit de la activiști și politicieni din Statele Unite sau din zona unor democrații aliate cu Washingtonul, însă au fost luate și luări de poziții dure din partea unor state care au fost acuzate frecvent de-a lungul anilor de încălcarea drepturilor propriilor cetățeni și reprimarea brutală a unor manifestații prodemocrație, inclusiv în cazul Chinei, a celei de la Tiananmen, în urmă cu 30 de ani.
 
Corespondenţă din Washington - Reporter: Doina Saiciuc - Răspunsul american la evenimentele din ultimele săptămâni prezintă un drasting contrast față de cele ce se întâmplă în regimurile totalitare din lume, a scris într-un mesaj, adresat personalului Departamentului de Stat, secretarul de stat Mike Pompeo, referindu-se la masivele proteste care au urmat uciderii afroamericanului George Floyd de către un polițist alb. Citez, "trebuie să respingem fără niciun echivoc acuzele false, multe din ele o josnică propagandă emanând dinspre China, Iran şi alte autocraţii care pun la îndoială credibilitatea Americii în promovarea drepturilor omului și democrației în străinătate.
 
În Statele Unite, când oamenii cer schimbare sau securitate ori prosperitate, politicienii ascultă".
 
(PH)

Etichete SUAIranChinaMike Pompeo(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live