Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 18 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

5 Octombrie 2015
Vizualizari: 875
Comentează add

Vizita are loc în plină polemică legată de bombardarea unui spital al organizaţiei umanitare "Medici fără Frontiere" din Kunduz, oraş în nordul Afganistanului.

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, vizită în Spania

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Secretarul american al apărării, Ashton Carter. Foto: defense.gov.

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, este în Spania, prima etapă a unui turneu european de 5 zile, timp în care va merge şi în Italia şi Marea Britanie, iar joi va participa, la Bruxelles, la o reuniune a miniştrilor apărării din ţările membre Nato.

Vizita are loc în plină polemică legată de bombardarea unui spital al organizaţiei umanitare "Medici fără Frontiere" din Kunduz, oraş în nordul Afganistanului.

În urmă cu două zile, Ashton Carter a promis că armata americană va face o anchetă pentru a lămuri cine este autorul acestui incident.

Şeful Pentagonului, Ashton Carter, vizitează Spania la doar câteva zile după ce al 4-lea şi ultimul distrugător din scutul antirachetă al NATO în Spania, USS "Carney" a ajuns în baza navală Rota din Cádiz.

Oficialul american va susţine un discurs la Şcoala Superioară de Studii Militare din Madrid şi o conferinţă de de presă comună cu ministrul spaniol al Apărării, Pedro Morenes.

Între temele prevăzute pe agenda discuţiilor sunt prezenţa militarilor americani pe teritoriul Spaniei, situaţia din Mediterana şi nordul Africii si misiunile comune din Irak şi Afganistan.

Punctul central al vizitei în Spania baza aeriană din Moron, din Sevilla, cedată Armatei SUA printr-un acord semnat în vara acestui an, document care a fost aprobat de guvernul şi de Parlamentul de la Madrid.

Cu o capacitate pentru 36 de aeronave şi 3.000 de militari, baza Moron este utilă Forţei de Reacţie Rapidă prin poziţia geostrategică.


Etichete Secretarul american al ApărăriiAshton CarterSpaniaItaliaMarea BritanieNATOKunduzMedici fara frontiereUSS CarneyMarea mediteranaMoronbaza aerianaPedro MorensesForta de reactie rapidaAfganistan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live