Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

9 Aprilie 2021
Vizualizari: 340
Comentează add

Comisarul european Thierry Breton menține obiectivul de 70% cetățeni europeni adulți vaccinați până la jumătatea lui iulie.

"Se vede în sfârșit luminița de la capătul tunelului datorită vaccinării"

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 Foto: Agerpres/EPA.

Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, coordonator al acțiunii de aprovizionare a țărilor membre ale Uniunii Europene cu vaccinuri anti-COVID, menține obiectivul de 70% cetățeni europeni adulți vaccinați până la jumătatea lui iulie, într-un interviu acordat azi dimineață canalului de știri al televiziunii publice.

Thierry Breton estimează că în următoarele trei luni europenii vor mai produce încă 420 de milioane de doze de vaccin. Corespondentul RRA la Paris, Daniela Coman, are detalii.


Reporter: Comisarul Thierry Breton a comparat producția de vaccinuri anti-COVID cu un eveniment fără precedent în istoria industriei farmaceutice a lumii.


Thierry Breton: Se vede în sfârșit luminița de la capătul tunelului datorită vaccinării. Accelerarea producției de vaccinuri are loc acum. În ianuarie am distribuit în Europa 14 milioane de doze, în februarie 26 de milioane, în martie 60 de milioane, iar în aprilie vor fi peste 100 de milioane.


Reporter: În interviul acordat televiziunii de știri France Info, comisarul european a apărat politica europeană de producție de vaccinuri pe baza căreia 60% din dozele fabricate pe continentt vor distribuite în țările membre, iar restul de 40% pleacă la export.

Cât privește introducerea unui document care să demonstreze vaccinarea anti-COVID, comisarul european a declarat că acesta va putea facilita în curând deplasarea cu anumite mijloace de transport în comun sau accesul în anumite spații.

În condițiile în care vaccinarea nu este obligatorie, cei care nu s-au vaccinat pot prezenta o altă dovadă că nu sunt purtători ai viruslui, respectiv, un test, așa cum se întâmplă de altfel în prezent.

(RS)


Etichete Comisarul european Thierry Bretonvaccinarefranta(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live