Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

21 August 2018
Vizualizari: 583
Comentează add

Potrivit unui proiect de OUG, costul rovinietei la camioane se triplează; la fel şi amenda în caz de lipsă a rovinietei.

Se propune majorarea substanţială a rovinietei la camioane

alex-lancuzov

Foto: Arhiva

Ministerul Transporturilor propune o Ordonanță de Urgență a Guvernului pentru actualizarea tarifelor taxei de drum ( rovinietă) în cazul transportatorilor de marfă pentru a respecta o directivă Europeană ce trebuia transpusă încă din 2014. Astfel, rovinieta pentru toate categoriile de camioane va crește de la 4 la 12 euro pe zi sau de la 320 de euro pe an la 600 de euro pe an în cazul camioanelor ușoare de până la 7,5 tone.  Potrivit proiectului de Ordonanță de Urgență tariful lunar nu trebuie să depășească 10 % din tariful anual, tariful săptămânal nu ar trebui să depășească 5 % din tariful anual, iar tariful zilnic nu ar trebui să depășească 2 % din tariful anual. Totodată, urmează să fie majorate și amenzile pentru lipsa taxei de drum în cazul camioanelor. 

Proiectul este în dezbatere publică până la data de 1 septembrie. Noile tarife intră în vigore la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Ion Lixandru, vicepreședintele Asociației Române de Logistică a precizat pentru RRA că această scumpire a rovinietei se va resimiți în costurile de transport dar operatorii din piață trebuie să fie mult mai preocupați de reașezarea tarifelor la RCA ( asigurările auto obligatorii ) pentru autovehicule comerciale.

Eliminarea plafonului de cheltuieli administrative fixat la 25 % din costul polițelor de asigurare auto RCA ar putea duce la creșterea tarifelor pentru asigurările obligatorii din această iarnă, a precizat recent ( într-un comunicat de presă) Asociația Societăților de Service Auto Independente.


Etichete rovinietăscumpirecamioane

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live