Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Iulie 2019
Vizualizari: 426
Comentează add

Consiliul Concurenţei spune că în prezent, în 24 de ore, toate benzinăriile schimbă tarifele în functie de compania care inițiază majorările.

Se propun majorări de prețuri la pompă cu program și simultan

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Consiliul Concurenţei susţine implementarea unei reguli, prin care toţi operatorii de pe piaţa de carburanţi să afişeze simultan majorările de preţuri, pentru a nu se mai influenţa reciproc.

Instituţia solicită adoptarea acestei măsuri în urma unei anchete sectoriale, care a arătat că - în România - concurenţa este redusă pe piaţa comercializării cu amănuntul de carburanţi.

Există un lider ce deţine aproximativ jumătate din piaţă şi care - de regulă - iniţiază majorările de preţuri, iar celelalte companii de profil răspund în mod similar, în următoarele 24 de ore.

Creşterea concurenţei pe piaţă s-ar putea realiza prin elaborarea unui act normativ care să stabilească numărul creşterilor de preţ săptămânale, zilele în care se pot efectua şi ora modificărilor, valabilă pentru toate firmele de profil.

Consiliului Concurenţei aminteşte că - recent - a lansat aplicaţia "Monitorul preţurilor pentru carburanţi", care afişează preţurile pentru benzină şi motorină, practicate în reţelele OMV, Petrom, Rompetrol, Mol, Lukoil, Socar şi Gazprom, din întreaga ţară. 

 

Etichete Consiliul Concurenţeicarburanțiprețuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live