Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Aprilie 2019
Vizualizari: 243
Comentează add

Potrivit primelor rezultate oficiale, partidul Likud al premierului Benjamin Netanyahu se află pe primul loc la alegerile legislative.

Se profilează un nou mandat de premier pentru Benjamin Netanyahu

florin-lepadatu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu. Foto: facebook.com/Net

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 aprilie, ora 7:14) - Emisiunea: "Radiojurnal" - Realizator: Laurenţiu Văduva.

În Israel, după alegerile legislative de ieri, se profilează un nou mandat de premier pentru Benjamin Netanyahu. Rezultatul final al scrutinului va fi cunoscut după centralizarea tuturor voturilor de către comisia electorală, după cum relatează acum, în "Radiojurnal", de la Ierusalim, corespondentul RRA, Dragoş Ciocîrlan.

Reporter: Dimineață, potrivit primelor rezultate oficiale, partidul Likud, al premierului Benjamin Netanyahu, se află pe primul loc, urmat de partidul Albastru-Alb al lui Beni Gantz. Blocul de dreapta, sub conducerea lui Netanyahu, poate forma o majoritate în Parlament.

Potrivit rezultatelor parțiale, partidele ultrareligioase Shas și Iudaismul Torei obțin câte șapte mandate, Partidul Muncii și Israel - Casa Noastră câte 6 mandate. Aseară principalii competitori, Benjamin Netanyahu cu partidul său de dreapta, Likud, şi Beni Ganz, cu partidul de centru Albastru-Alb, au revendicat fiecare victoria în alegeri legislative.

Primele sondaje, care arătau aseară la ora 22:00 că Beni Gantz l-ar fi devansat uşor pe Benjamin Netanyahu, nu au fost concludente.

Netanyahu a declarat că blocul de dreapta, adică Likud-ul, cu toate partidele care îl susţin, pot forma o coaliţie. El le-a mulţumit activiştilor pentru o campanie de excepţie, într-o luptă dificilă, şi a promis că va fi un prim-ministru al evreilor și ne-evreilor.


Etichete alegeriisrael

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live