Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dumitrescu

1 August 2018
Vizualizari: 519
Comentează add

Secretarul de stat din ministerul apărării Mircea Duşa a evidenţiat faptul că scutul de la Deveselu reprezintă o garanţie de securitate la ameninţările din regiune.

"Scutul de la Deveselu are un caracter exclusiv defensiv"

mihaela-dumitrescu

 Foto: facebook.com/NSFDeveselu.

Componenta sistemului de apărare antibalistică de la Deveselu are un caracter exclusiv defensiv a dat asigurări miercuri, 1 august, secretarul de stat din ministerul apărării Mircea Duşa.

În cadrul întrevederii cu o delegaţie de parlamentari din Japonia, oficialul român a evidenţiat faptul că scutul de la Deveselu reprezintă o garanţie de securitate la ameninţările din regiune şi o capabilitate esenţială a NATO pentru postura de apărare şi descurajare.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul întâlnirii au fost abordate situaţia de securitate internaţională şi modalităţile de cooperare atât în plan bilateral, cât şi în formatele de cooperare Japonia-NATO şi Japonia-Uniunea Europeană.

Totodată, Mircea Duşa a menţionat inclusiv implicarea activă a României în promovarea securităţii şi stabilităţii, precum şi investiţiile în domeniul apărării aflate în derulare la nivelul Armatei României.

Delegaţia de parlamentari din Japonia desfăşoară în aceste zile o vizită de documentare în România, printre obiective fiind şi facilitatea de la Deveselu.


Etichete DeveseluMircea DuşascutRusiajaponeză

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live