Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI... CU SOARE.. DE SARBATOARE Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Klimowicz

10 Iulie 2017
Vizualizari: 1435
Comentează add

Prozator şi eseist, membru al Academiei Române din 1992, Augustin Buzura este autorul a numeroase romane, printre care: "Orgolii", "Vocile nopţii", "Refugii" sau "Drumul cenuşii"

Scriitorul Augustin Buzura a murit la vârsta de 78 de ani Scriitorul Augustin Buzura a murit la vârsta de 78 de ani - Conține audio

gabriel-klimowicz

Scriitorul Augustin Buzura a murit luni, la vârsta de 78 de ani. Prozator şi eseist, membru al Academiei Române din 1992, Augustin Buzura este autorul a numeroase romane, printre care: "Orgolii", "Vocile nopţii", "Refugii", "Drumul cenuşii", "Recviem pentru nebuni și bestii", "Raport asupra singurătății".

Augustin Buzura s-a născut pe 22 septembrie 1938, în comuna Berinţa din judeţul Maramureş. A urmat liceul la Baia Mare şi a absolvit Facultatea de Medicină Generală din Cluj-Napoca în 1964, cu specializarea psihiatrie.

A debutat cu volumul de povestiri "Capul Bunei Speranţe'" în 1963. În 1966 a publicat un alt volum de nuvele cu titlul "De ce zboaraăvulturul?". Apoi s-a dedicat romanului.

A fost redactor la revista "Tribuna" din Cluj, preşedinte-fondator al Fundaţiei Culturale Române din 1990 şi al Institutului Cultural Român între anii 2003-2005.

În ultima parte a vieţii,  Augustin Buzura a publicat în revista "Cultura", pe care a condus-o mai mult de zece ani.

AUDIO: Un fragment dintr-un dialog pe care Augustin Buzura l-a avut în anul 2012 cu Mihaela Helmis în cadrul emisiunii "Semnături Celebre" de la Radio România Actualități. (Ascultă aici întreaga emisiune "Semnături Celebre", invitat Augustin Buzura)


Etichete Augustin Buzura"Orgolii""Vocile nopţii""Refugii""Drumul cenuşii",

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live