Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

15 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1390
Comentează add

Şcolile din judeţul Tulcea ar putea fi reorganizate din toamnă. Autorităţile locale vor trimite Ministerului Educaţiei o propunere în acest sens.

Şcolile din judeţul Tulcea ar putea fi reorganizate de la toamnă

irinel-calin-tulcea

Sala de clasa. Foto: Arhivă.

Şcolile din judeţul Tulcea ar putea fi reorganizate din toamnă. Autorităţile locale vor trimite Ministerului Educaţiei o propunere în acest sens.

Pentru că nu sunt suficienţi elevi, în unele zone nu se mai justifică existenţa şcolilor gimnaziale sau a celor primare.

Judeţul Tulcea se confruntă de mai mulţi ani cu o scădere demografică accentuată ce îl plasează de patru ani pe ultimul loc în ceea ce priveşte populaţia.

Sporul demografic negativ se vede cel mai bine în reţeaua şcolară, care a suferit în ultimii ani comasări care vor continua şi din anul şcolar următor.

"Avem câteva unităţi şcolare la care se reduce ciclul de învăţământ. De exemplu, la Caraorman, din şcoală gimnazială rămâne doar şcoală cu nivel preşcolar şi primar, în localitatea Traian rămâne numai cu nivel preşcolar, localitatea Rândunica nivel preşcolar, iar în localitatea Calfa se renunţă şi la învăţământul preşcolar", a spus inspectorul general şcolar Iara Ranciu.

Una dintre soluţiile alternative implementate deja prin proiecte cu finanţare europeană ar fi teleeducaţia, în special pentru localităţile izolate din Delta Dunării, acolo unde majoritatea şcolilor au clase simultane.

"Ne-am dori să găsim soluţii să implementăm sisteme de tele-prezenţă cu tele-profesori în care să dotăm şi şcolile din Delta Dunării", a adăugat Iara Ranciu. 


Etichete Tulceaşcolielevireorganizareînvăţământministerul educaţieiinspectorul general şcolar Iara Ranciu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live