Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

24 Februarie 2022
Vizualizari: 227
Comentează add

Cotaţia pentru ţiţeiul Brent a depăşit joi dimineaţa pragul de 100 de dolari pe baril, pentru prima dată după 2014.

Scădere puternică la bursele europene în deschiderea şedinţei de joi

sergiu-stet

   Foto: Arhivă/Reuters.

Bursele europene au deschis şedinţa de joi, 24 februarie, cu scăderi semnificative, după ce Rusia a lansat un atac militar împotriva Ucrainei, informează AFP.
 
La scurt timp de la debutul tranzacţiilor, Bursa de la Paris înregistra o scădere de 4,19%, Bursa de la Frankfurt era în scădere cu 4,39%, iar cea de la Londra afişa o scădere de 2,55%. Indicele european de referinţă Eurostoxx 50 înregistra şi el o scădere de 3,52%.
 
Scăderea mai modestă a indicelui Bursei de la Londra, comparativ cu alte burse europene, se datorează creşterii explozive a preţului petrolului, care a dus la aprecierea titlurilor companiilor producătoare de materii prime.
 
Cotaţia pentru ţiţeiul Brent a depăşit joi dimineaţa pragul de 100 de dolari pe baril, pentru prima dată după 2014, ceea ce a agravat îngrijorările că un război în Europa ar putea perturba aprovizionarea globală cu energie.
 
În paralel, acţiunile băncilor europene cele mai expuse pe Rusia, precum Raiffeisen Bank, UniCredit şi Societe Generale, au înregistrat scăderi cuprinse între 5% şi 6,6%, iar indicele bancar pan-european a scăzut cu 4,2%.
 
 

Etichete bursafinanciarEuropapetrol barilBrent

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live