Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

13 Aprilie 2020
Vizualizari: 429
Comentează add

Scade numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19, în Italia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia
La nivel mondial, COVID-19 s-a soldat cu peste 112.500 de decese, cifra dublându-se practic în decursul ultimelor zile, iar numărul infecţiilor confirmate a depăşit 1.800.000.
 
Europa rămâne continentul cel mai afectat. 80% din vieţile pierdute sunt în Italia, Spania, Franţa şi Marea Britanie.
 
Italia înregistrează scăderi ale numărului de persoane decedate şi de internări la terapie intensivă după şase săptămâni de izolare a populaţiei la domiciliu.
 
Premierul a prelungit restricţiile până pe 3 mai, dar de mâine vor fi redeschise o serie de magazine, precum librăriile sau cele cu îmbrăcăminte pentru copii.
 
În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 1.984 de noi cazuri de infecţie cu COVID-19, 431 de decese şi 1.677 de vindecări. În privinţa persoanelor decedate, datele indică cea mai mică creștere, de la 18 martie. Şi internările la terapie intensivă au scăzut în continuare, pentru a noua zi consecutiv, cu mai puţin de 38 de bolnavi.
 
La începtul celei de-a opta săptămâni de epidemie, Italia înregistrează un total de 156.363 de cazuri, cu 19.899 de morți și 34.211 pacienţi vindecaţi.
 
În condițiile în care, în insula Sicilia, s-au semnalat debarcări ilegale de migranţi, şeful Protecției Civile, Angelo Borrelli, a semnat o ordonanță pentru asistență sanitară și supraveghere a migranților salvați în Marea Mediterană sau care ajung pe teritoriul italian cu bărci autonome.
 
Începând de astăzi, autorităţile sanitare italiene vor distribui 2,5 milioane de teste de diagnosticare a coronavirusului la nivel naţional. Până în prezent, de la începutul epidemiei s-au efectuat peste 1.010.000 de astfel de teste.
 
(PH)

Etichete italia(PH)coronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live