Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

13 Iunie 2015
Vizualizari: 1698
Comentează add

La Tel Aviv, în Israel, parada gay de la a XVII-a ediţie a Festivalului minorităţilor sexuale a fost, şi în acest an, un spectacol de culoare şi muzică, în ambianţă de carnaval.

"Săptămâna mândriei gay", la Tel Aviv

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

 Primaria Tel Aviv. Foto: Dragoş Ciocârlan.

La Tel Aviv, în Israel, parada gay de la a XVII-a ediţie a Festivalului minorităţilor sexuale a fost, şi în acest an, un amplu spectacol de culoare şi muzică, în ambianţă de carnaval. 

A început pe străzile din centrul "oraşului alb" şi continuă pe faleza de la Marea Mediterană.  
 
"Săptămâna mândriei gay" a debutat în 7 iunie şi a culminat, astăzi, cu tradiţionala paradă de la Tel Aviv. 
 
A XVII-a ediţie a Festivalului minorităţilor sexuale, ca şi precedenta, a fost  a fost un mare spectacol pe străzile principale ale "oraşului alb", cum i se mai spune Tel Avivului, decorat cu sute de mii de steaguri în culorile curcubeului. 
 
Sunt elementele spectrului care compun întregul unei realităţi sociale în toată lumea. 
 
Primarul Tel Avivului, Ron Huldai, i-a salutat pe toţi invitaţii din străinătate 
 
Într-un discurs rostit la începutul evenimentului, care a avut loc în parcul Meir din Tel Aviv, el a subliniat că, în 17 ani, Gay Pride a adus oraşului şi Israelului o realitate diferită. 
 
El s-a adresat şi politicienilor pentru adoptarea unei legislaţii astfel încât comunitatea LGBT să fie complet acceptată. 
 
Primarul din Seattle, Ed Murray, un fervent partizan al Israelului, a venit la Tel Aviv însoţit de soţul lui în vârstă de 22 de ani. 
 
În acest an, organizatorii şi-au propus să atragă atenţia asupra realităţilor cotidiene pentru a se depăşi ignoranţa, pentru a atrage atenţia, în particular, asupra persoanelor transsexuale, un segment al comunităţii LGBT, care rămâne în umbră chiar şi în cadrul acesteia. "Săptămâna mândriei" de la Tel Aviv a pus sub proiectoare persoanele marginalizate. 
 
Titlul festivalului din acest an: "Tel Avivul iubeşte toţi oamenii" 
 
Ediţia 2015 a incitat prin prezenţa artiştilor de înalt profil, de senzaţie, precum Concitta, care a reprezentat Austria la concursul Eurovision de anul trecut. 
 
Yaniv Weissman, consilier al primarului general al Tel Avivului, responsabil pentru comunitatea gay, explică numărul mare de participanţi la acest eveniment prin reputaţia turistică a oraşului şi a festivalului LGBT, dar şi dorinţa celor care vor să ia parte la acest mesaj de susţinere pentru comunitatea transgender. 
 
Tot mai mulţi înţeleg semnificaţia acestui eveniment şi respectă persoanele care se identifică cu această comunitate transgender. 
 
Recent renovată, faţada Primăriei din inima Tel Avivului, în Piaţa Rabin, oferă pentru fiecare eveniment găzduit de municipalitate proiecţii geometrice de lumini, care simbolizează tematica evenimentului în derulare. 
 
Seara şi noaptea, în ultima săptămână, clădirea Primăriei din Tel Aviv a fost luminată în culorile curcubeului.

Etichete Tel Avivîn Israelparada gaya XVII-a ediţie a Festivalului minorităţilor sexualefaleza de la Marea MediteranăPrimarul Tel AvivuluiRon HuldaiGay PrideSeattleEd MurrayLGBTPiaţa Rabin,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live