Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

5 Mai 2022
Vizualizari: 395
Comentează add

Al şaselea pachet de sancţiuni europene împotriva Rusiei vizează sectorul bancar, domeniul mass-media, dar în pricipal, instituie un embargou asupra importurilor de petrol.

Sancţiuni europene împotriva Rusiei

carmen-gavrila

Ursula von der Leyen. Foto: Comisia Europeană

Al şaselea pachet de sancţiuni europene împotriva Rusiei vizează sectorul bancar, domeniul mass-media, dar în pricipal, instituie în premieră un embargou asupra importurilor de petrol.

Preşedinta Comisiei Europene care le-a prezentat măsurile eurodeputaţilor a spus că eliminarea petrolului rusesc şi a produselor rafinate se va face treptat, pentru a putea fi asigurată o aprovizionare alternativă.

Anunţul embargoului pe petrolul rusesc a fost primit cu aplauze în Parlamentul European.

Preşedinta Comisiei, Ursula von der Layen, a avertizat că nu va fi uşor pentru Europa fără petrolul rusesc, mai ales că unele state membre au o dependență de 100%. De aceea, pachetul cuprinde excepții și măsuri de tranziție pentru aceste țări.

Ursula von der Layen: Putin trebuie să plătească un preț mare pentru agresiunea sa brutală. Şi viitorul Uniunii se scrie în Ucraina, va fi o interzicere completă a petrolului rusesc, fie din mare, fie prin conducte, țiței, dar și produse rafinate.

Președinta Comisiei a anunțat și începerea lucrului la un mecanism de reconstrucție pentru Ucraina după război, similar facilității de redresare post-pandemie pentru statele membre.

Ursula von der Lyen a citat experți în economie care spun că Ucraina va avea nevoie de câteva sute de miliarde de euro ca să reconstruiască ce a distrus Rusia, dar mecanismul o va face mai atractivă pentru investiții străine directe și, a spus președinta Comisiei, va pava drumul Ucrainei spre un viitor în Uniunea Europeană.


Etichete sanctiuniuecomisia europeanarusiapetrolPreşedinta Comisiei EuropeneUrsula von der Layen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live