Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Februarie 2017
Vizualizari: 329
Comentează add

Salariile personalului nedidactic vor creşte cu aproximativ 20 de procente de la 1 martie - au declarat reprezentanţii sindicatelor din învăţământ.

Salariile personalului nedidactic vor creşte cu aproximativ 20 %

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Salariile personalului nedidactic vor creşte cu aproximativ 20 de procente de la 1 martie - au declarat reprezentanţii sindicatelor din învăţământ, după discuţiile avute în această dimineaţă cu oficiali ai guvernului.

La întâlnire a participat premierul Sorin Grindeanu, ministrii educaţiei, finanţelor şi al muncii.  liderul sindicatului din învăţământ Simion Hăncescu.

"Aproximativ 20%. E vorba de acordarea sporului de vechime mai concret, spor de vechime care nu se acorda până la acest moment şi, evident, cu ridicarea salariului pentru muncitor necalificat la 1450.

"Nu trebuie să uităm că, începând cu data de 1 februarie, salariul minim pe economie este 1450. Nu este vorba de un efort suplimentar în legea bugetului, aceşti bani erau prinşi, aproximativ 90 de milioane de lei". 

Preşedintele Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Nistor, a susţinut necesitatea unei legi a salarizării în sistemul bugetar. 

Marius Nistor: "Există un început pentru rezolvarea problemei colegilor noştri care reprezintă personalul nedidactic, este un prim pas şi aşteptăm ca celelalte probleme să fie rezolvate pe legea unitară de salarizare.

"Dar bineînţeles că ne dorim cu toţii să şi existe finalitate, pentru că intenţii au existat numeroase de-a lungul timpului, am avut numeroase variante de lege unitară de salarizare". 

Creşterea salariilor personalului nedidactic este discutată la guvern cu reprezentanţii Confederaţiei Sindicale Meridian.


Etichete salariipersonal nedidactic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live