Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

14 August 2019
Vizualizari: 898
Comentează add

Rusul Serghei Kariakin este jucător profesionist de şah, el deține recordul pentru cel mai tânăr maestru al lumii, având calificarea pentru titlu la vârsta de 12 ani și şapte luni.

Şahistul rus S. Kariakin l-a învins pe campionul mondial Magnus Carlsen

sergiu-stet

 Campionul Magnus Carlsen cedează partida.       Foto: Arhivă.

Şahistul rus Serghei Kariakin l-a învins pe campionul mondial la şah norvegianul Magnus Carlsen în timpul turneului din seria Grand Chess Tour din Statele Unite, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
 
Rusul Serghei Kariakin este jucător profesionist de şah, el deține recordul pentru cel mai tânăr maestru al lumii, având calificarea pentru titlu la vârsta de 12 ani și şapte luni.
 
Magnus Carlsen este şi el jucător profesionist de şah, considerat un mare maestru la șah, fiind originar din Norvegia, și fost copil minune al șahului mondial, care actualmente este primul clasat mondial, conform sistemului de punctare Elo.
 
Valoarea sa maximă, conform sistemului de punctare Elo, este de 2.882, cea mai mare valoare înregistrată vreodată. La Grand Chess Tour din SUA, Kariakin a avut punctaj egal cu reprezentantul Chinei, Ding Liren, şi a pierdut în faţa americanului Leinier Domínguez. În momentul de faţă, Serghei Karianin, Magnus Carlsen, Fabiano Luigi Caruana, din SUA, şi Richárd Rapport, din Ungaria, împart poziţia a cincea de pe tabelul de marcaj.
 
Printre liderii acestui turneu, din seria Grand Chess Tour din Statele Unite, este şi armeanul Lewon Aronjan.

Etichete Richárd Rapport,Serghei KariakinMagnus CarlsenELODing LirenSUAșahsportLeinier Domínguez

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live