Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

11 Ianuarie 2019
Vizualizari: 610
Comentează add

Suveranul Pontif va vizita orasele Bucuresti, Iasi si Blaj si Sanctuarul franciscan Sumuleu Ciuc – se mentioneaza intr-o nota trimisa de Biroul de presa de la sfantul Scaun.

“Să mergem împreună”: Papa Francisc îşi anunţă vizita în România

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 Papa Francisc. Foto: Agerpres.

Papa Francisc va efectua o calatorie apostolica de trei zile – de la 31 mai pana la 2 iunie 2019 in Romania, la invitația președintelui Klaus Iohannis și a Bisericii Catolice, confirma directorul interimar al Biroului de presa de la Vatican, Alessandro Gisotti.
“Să mergem împreună” se intitulează călătoria apostolică a Papei Francisc în România din perioada 31 mai – 2 iunie 2019, potrivit directorului interimar al biroului de presa de la Vatican, Alessandro Gisotti. Suveranul Pontif va vizita orasele Bucuresti, Iasi si Blaj si Sanctuarul franciscan de la Șumuleu Ciuc.
”România este numită deseori ”Grădina Maicii Domnului, formulă dragă tuturor credincioșilor, folosită și de Sfântul Ioan Paul al IIlea în timpul călătoriei sale din 1999. Vizita Papei Francisc preia acest acent marian, invitând să se unească toate fortele sub mantaua protectoare a Maicii Domnului, asa cum este indicat în motto-ul ”Să mergem împreună” – se menționează în afișul călătoriei apostolice publicat deja de Sfântul Scaun.
”Sfântul Părinte a încurajat întotdeauna unirea diferitelor forțe, respingerea egoismului și acordarea unei importanțe centrale binelui comun. Succesorul lui Petru vine în România pentru a invita la unitate, pentru a confirma credința” se mai menționează în afișul vizitei Suveranului Pontif în românia, afiș în care se regăsesc și cele trei culori ale drapelului național.


Etichete papa franciscvizită

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live