Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

24 Aprilie 2021
Vizualizari: 567
Comentează add

Cei care doresc nu trebuie decât să meargă cu autoturismul în parcarea unui centru comercial de la marginea orașului.

S-a deschis primul centru de vaccinare Drive Thru, la Deva

ilie-pintea

   Foto: facebook.com/ROVaccinare

S-a deschis, în această dimineață, primul centru de vaccinare anti-COVID Drive Thru, adică injecția se face direct în mașină. Este în municipiul Deva și, practic, cei care doresc nu trebuie decât să meargă cu autoturismul în parcarea unui centru comercial de la marginea orașului, cu un act de identitate, toate celelalte proceduri se vor derula fără ca persoana să coboare din mașină.
 
Reporter: Ilie Pintea - Interesul pentru vaccinare s-a văzut inclusiv în faptul că mașinile cu cei veniți să primească vaccinul s-au așezat la coadă, în parcarea centrului comercial în care a fost amplasată unitatea mobilă, încă de la primele ore ale dimineții.
 
Directorul Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei: Am fost nevoiți să deschidem mai repede aici, pentru că erau oameni deja cu mașinile, aliniați de la ora 6:00 azi-dimineață, veniți și din alte județe. Contează foarte mult că nu mai trebuie să se programeze în platformă, pot să se prezinte direct în centrul de vaccinare și, în plus, acuma suntem, de fapt, în etapa a treia, cea adevărată, în care oricine își dorește să se vaccineze poate să vină să o facă.
 
Reporter: Oamenii au venit să se vaccineze mai ales pentru faptul că pot face acest lucru fără să fie nevoie de programare.
- Merge foarte repede, chiar mă așteptam să meargă mai greu.
- Mi se pre ok, vii aici, te vaccinezi, ai plecat. Foarte ok acțiunea!
- Sunt de o lună programată și nici acum nu mi-a venit rândul și așa că am zis că e mai bună oportunitatea, având distanța mică, Hunedoara - Deva, am venit să facem aici.
 
Reporter: Vaccinul folosit pentru imunizare este cel produs de Pfizer/BioNTech, iar capacitatea centrului este de 500 de persoane pe zi. Programul este zilnic de la 10:00 la 19:00, dar va fi mai scurt în perioada sărbătorilor - au anunțat autoritățile.
 
(PH)

Etichete Devaprimul centru de vaccinare Drive Thru(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live