Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Iunie 2021
Vizualizari: 540
Comentează add

La Moscova, numărul cazurilor noi s-a ridicat la peste 5.800, nivel care nu a mai fost înregistrat în capitala rusă de la jumătatea lunii ianuarie.

Rusia:astăzi au fost cele mai multe îmbolnăviri COVID în 3 luni și jumătate

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Autorităţile din Rusia au raportat vineri cel mai mare număr de noi cazuri de COVID înregistrate în ultimele trei luni şi jumătate, şi anume 12.500. Moscova este oraşul cel mai afectat de această recrudescenţă a cazurilor care, în ultima zi, s-au ridicat la peste 5.800, nivel care nu a mai fost înregistrat în capitala rusă de la jumătatea lunii ianuarie. Corespondentul RRA, Alexandr Beleavschi, are mai multe detalii. 

Alexandr Beleavschi: Ministrul sănătăţii, Mihail Mureşko, a declarat că principala cauză a creşterii este ignorarea regulilor de protecţie individuală, deşi măştile, mănuşile şi distanţarea socială sunt în continuare obligatorii. Experţii menţionează, de asemenea, sezonul vacanţelor, ca şi faptul că ruşii nu se grăbesc să se vaccineze, deşi au la dispoziţie suficiente vaccinuri şi puncte de vaccinare. Autorităţile ruse exclud un nou lock-down, dar nu şi revenirea la unele restricţii, cum s-a întâmplat în ultimele două zile în regiunea Habarovsk şi Republica Buriatia. La Sankt Petersburg numărul participanţilor la manifestările cu public, inclusiv culturale, va fi redus la 2.000-2.500. Aceste restricţii nu vor viza însă meciurile de la Campionatul European de Fotbal, parte din care se vor desfăşura în acest oraş. Înaintea meciului de mâine cu Belgia, naţionala rusă de fotbal l-a pierdut pe mijlocaşul Andrei Mostovoi al cărui test la COVID a fost pozitiv. Autorităţle ruse au anunţat că sâmbătă, cu ocazia Zilei Naţionale şi în următoarele două zile ce vor fi libere va fi înăsprit controlul respectării normelor sanitare, iar contravenienţii vor fi amendaţi.


Etichete federația rusămoscovapandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live