Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

13 Septembrie 2020
Vizualizari: 274
Comentează add

Rusia trimite în Belarus militari din cadrul Diviziei de Paraşutişti Pskov

alexandru-beleavski-moscova

Belarus. FOTO: commons.wikimedia.org/wiki/File:Un-belarus.png

Rusia a anunțat că va trimite în Belarus militari din cadrul Diviziei de Parașutiști Pskov pentru exerciții comune cu forțele acestei țări, transmite Reuters.

Exercițiile programate în perioada a14 25 septembrie au loc în contextul în care regimul președintelui Aleksandr Lukașenko se confruntă cu o mișcare de protest care a izbucnit după alegerile prezidențiale din 9 august.

Acestea au fost câștigate detașat de Lukașenko, dar opoziția afirmă că au fost fraudate. Guvernul de la Minsk a fost criticat și de statele occidentale, care au cerut repetarea scrutinului, dar se bucură de sprijinul Federației Ruse, care a promis că dacă va fi nevoie este gata se acorde și ajutor în militar.


Corespondenţă de la Moscova - Reporter: Alexandr Beleavschi - Autoritățile ruse precizează că exercițiul care va avea loc pe teritoriul Poligonului Brest, la granița poloneză, este planificat din octombrie 2019, iar la încheierea lui militarii ruși vor reveni la bază.

Exercițiile "Frăția slavă" se organizează anual din anul 2015.

Anul acesta, ele au loc că pe fondul continuării protestelor din Belarus împotriva președintelui Aleksandr Lukașenko, care acuză Occidentul de manipularea manifestanţilor și tensionarea situației militare la granița cu Belarus.

În acest context, Armata Belarusă a desfășurat până ieri propriile exerciții la granița cu Polonia. Recent, președintele Vladimir Putin a înființat, la solicitarea liderului de la Minsk, Aleksandr Lukașenko, o forță de rezervă polițienească care, în conformitate cu angajamentele bilaterale, va putea interveni în Belarus în cazul destabilizării situației.

La exercițiile "Frăția slavă" urma să participe și Serbia, dar după semnarea, în prezența președintelui Donald Trump, a Acordului dintre Belgrad și Priștina, Serbia a înghețat pentru şase luni participarea la toate exercițiile militare internaționale.


Etichete RusiaBelarusmilitariDiviziei de Paraşutişti Pskovexercitiufratia slava(RS)lukasenkoputin vladimir

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live