Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Duminică, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

18 Decembrie 2017
Vizualizari: 487
Comentează add

În Rusia a început, astăzi, oficial, campania electorală pentru alegerile prezidenţiale care vor fi organizate anul viitor.

Rusia: S-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale

alexandru-beleavski-moscova

Kremlin. Foto: Arhivă.

În Rusia a început, astăzi, oficial, campania electorală pentru alegerile prezidenţiale care vor fi organizate anul viitor.

Ultimele sondaje îl arată ca favorit pe Vladimir Putin, cotat cu proximativ 75% din intenţiile de vot ale celor care declară că vor merge la urne.

Alegerile prezidenţiale au fost stabilite pentru data de 18 martie, când se vor împlini 4 ani de la anexarea Crimeii. În perioada următoare vor avea loc congresele la care partidele îşi vor desemna candidaţii. Independenţii vor trebui să fie propuşi de grupuri de iniţiativă.

Partea procedurală se va încheia în luna ianuarie, după care Comisia Electorală Centrală va anunţa candidaţii admişi în alegeri. În prezent şi-au anunţat intenţia de a candida peste 20 de persoane. Favoritul absolut este actualul preşedinte Vladimir Putin, care va candida ca independent pentru cel de-al patrulea mandat, al doilea de 6 ani.

Putin va candida ca independent, dar va fi susţinut de partidul puterii "Rusia Unită". Cel mai recent sondaj al Centrului independent Levada îl creditează pe Putin cu 75% din intenţiile de vot ale celor care s-au decis deja să meargă la urne.

Putin este urmat la mare distanţă de naţionalistul Vladimir Jirinovski, cu 10% , şi comunistul Ghennadi Ziuganov, cu 7%.

Comisia Electorală Centrală a precizat că activistul anticorupţie Aleksei Navalnîi, lider al opoziţiei non sistem, nu va putea candida, el având o condamnare penală, argument respins însă de susţinătorii săi.

Săptămâna trecută, preşedintele Putin a declarat în legătură cu Aleksei Navalnîi că majoritatea absolută a ruşilor nu doresc şi nu vor permite acţiuni destabilizatoare şi 'maidane' ca în Ucraina.

Pe de altă parte, ministrul de externe Serghei Lavrov a avertizat că instituţiile abilitate din Rusia vor urmări ca diplomaţii străini - Lavrov referindu-se direct la cei americani - să nu se amestece în alegerile din Rusia.


Etichete Rusiastartul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live