Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

26 Februarie 2022
Vizualizari: 370
Comentează add

Rusia nu va renunţa la acţiunea sa militară împotriva Ucrainei, spune vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev.

Rusia "nu va renunţa la acţiunea sa militară împotriva Ucrainei"

alexandru-beleavski-moscova

Dmitri Medvedev.                      Foto: Arhivă.

Realizator: Rusia nu va renunţa la acţiunea sa militară împotriva Ucrainei, în pofida sancţiunilor occidentale, spune vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev. Mai mult decât atât, ameninţă cu un răspuns în oglindă. Alexandr Belavski transmite de la Moscova.

Reporter: Alexandr Beleavschi, Moscova - Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele Vladimir Putin a ordonat ieri trupelor ruse să oprească avansarea pe teritoriul ucrainean, având în vedere preconizatele negocieri de pace cu Ucraina. Astăzi, însă, după refuzul de facto al Kievului de a negocia, ofensivă a fost reluată. Consilierul șefului Oficiului prezidențial ucrainean, Mihailo Podoliac, a negat refuzul Kievului de a negocia, dar a subliniat că președintele Volodimir Zelenski va accepta numai negocieri complete, nu ultimatumuri sau condiții inacceptabile.

Potrivit un alt consilier, Oleksi Arestovici, Ucraina a respins condițiile transmise de Rusia prin intermediari, considerându-le o încercare de a o obliga să capituleze, fără a preciza însă conținutul acestor condiții. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, a declarat azi după-amiază că după refuzul Ucrainei de a negocia, trupele ruse ei au primit ordin să reia ofensiva pe toate direcțiile, iar formațiunile Doneţkului şi Luganskului au continuat să avanseze sub acoperirea aviației și a artileriei ruse. Autoritățile separatiste subliniază însă că pe front au loc lupte înverșunate, iar forțele ucrainene continuă să bombardeze intens localitățile din cele două regiuni. Generalul Igor Konaşenkov a declarat, pe de altă parte, că aseară, în timpul evacuării de pe Insula Șerpilor a celor 82 de militari ucraineni care, a spus el, au depus de bunăvoie armele, navele ruse care se îndreptau spre Sevastopol au fost atacate de 16 vedete ucrainene, unele deghizate în nave civile. Şase dintre acestea au fost scufundate. Rusia consideră că atacul ar fi putut să fie dirijat de două drone grele americane, Global Hawk și Ripper, care se aflau atunci în aer deasupra locului respectiv.


Etichete (ii)rusiaofensivaUcraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live