Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 26 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

29 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1104
Comentează add

Un congresman american susţine că ţări din Europa de Est care fac parte din NATO s-ar putea confrunta cu agresiunea rusă, ceea ce ar însemna un război pentru Statele Unite.

"Rusia încearcă să submineze securitatea în rândul statelor NATO"

sergiu-stet

 

Congresmanul american Steve Russell, care a vizitat recent România, Republica Moldova şi Ucraina, susţine că Rusia încearcă să submineze ordinea şi securitatea în Europa de Est, inclusiv în rândul aliaţilor NATO.

Vorbind despre situaţia din Ucraina, congresmanul a subliniat că aceasta este o ţară unică şi auto-suficientă, care are multe resurse, dar acum este nevoită să reziste agresiunii ruseşti.

"Rusia a rupt ilegal anumite părţi din teritoriului ucrainean - Crimeea şi Donbasul, unde ruşii sunt în fruntea aşa-numiţilor separatişti, care, de fapt, nu sunt aşa. Este clar că ruşii îi coordonează şi le furnizează arme" - a acuzat Russell.

Politicianul consideră că SUA ar trebui să fie îngrijorate cu privire la ceea ce se întâmplă în Ucraina, deoarece ţări din Europa de Est care fac parte din NATO s-ar putea confrunta cu agresiunea rusă, ceea ce ar însemna un război pentru Statele Unite.


Etichete Steve RussellCrimeeaDonbasKremlinMoscovaUcrainaRomâniaNATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live