Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

20 Iulie 2021
Vizualizari: 275
Comentează add

Unităţi de tancuri ruse cu baza în Tadjikistan au sosit marţi pe un poligon la frontiera cu Afganistanul, pentru manevre militare în august, pe fondul ofensivei talibanilor.

Rusia deplasează unități de tancuri la granița cu Afganistan

sergiu-stet

 Un tanc model T-72 la un exercițiu de tragere în Irak.      Foto: https://en.wikipedia.org/wiki/T-72#/media/File:Iraqi_T-72_tank_fires.JPG.

Unităţi de tancuri ruse cu baza în Tadjikistan au sosit marţi, 20 iulie, pe un poligon la frontiera cu Afganistanul, pentru manevre militare în august, pe fondul ofensivei de amploare a talibanilor împotriva forţelor afgane, informează AFP preluat de Agerpres.
 
"Tanchiştii ruşi de la baza 201 situată în Tadjikistan au efectuat o deplasare de 200 de kilometri dinspre poligonul Liaur spre poligonul Hrab-Maidon, la frontiera cu Afganistanul", a anunţat Ministerul Apărării rus într-un comunicat.
 
Această deplasare are loc în cadrul exerciţiilor militare prevăzute în această zonă în perioada 5-10 august, la care vor participa forţe militare ale Rusiei, Tadjikistanului şi Uzbekistanului.
 
Potrivit armatei ruse, echipajele de tancuri T-72 au exersat "protejarea de coloane armate" şi rezistenţa la atacuri ale unor grupări inamice şi la lovituri aeriene.
 
Într-un alt comunicat, Ministerul Apărării rus a anunţat organizarea altor exerciţii militare cu Uzbekistanul, din 30 iulie până pe 10 august, la care vor participa 1.500 de soldaţi ruşi şi uzbeci. Exerciţiile vor avea loc în regiunea Surhandaria, la frontiera cu Afganistanul.
 
Aceste exerciţii au loc în condiţiile în care situaţia se degradează rapid în Afganistan, ţară cu care Tadjikistanul şi Uzbekistanul împart respectiv 1.200 şi 144 de kilometri de frontieră.
 
De când au lansat, la începutul lunii mai, o ofensivă împotriva armatei afgane în urma începerii retragerii forţelor străine, talibanii au cucerit ample teritorii, în special în nordul şi în vestul Afganistanului.
 
Rămaşi fără sprijin american, soldaţii afgani au opus o slabă rezistenţă. Peste o mie dintre ei s-au refugiat la începutul lui iulie în Tadjikistan, care a mobilizat 20.000 de rezervişti.
 
Rusia este îngrijorată în legătură cu o posibilă destabilizare în această zonă şi acuză Washingtonul pentru retragerea sa "precipitată".

Etichete TadjikistantancuriAfganistantalibaniT-72tancRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live