Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

14 Aprilie 2015
Vizualizari: 1085
Comentează add

Secretarul Consiliului rus al Securităţii, Nicolai Patruşev, a acuzat SUA că folosesc criza ucraineană pentru a submina Rusia.

Rusia critică dur SUA, în contextul crizei ucrainene

alexandru-beleavski-moscova

Militari în Ucraina. Foto: facebook.com/theministryofdefence.ua.

Rusia a adresat azi critici dure la adresa SUA în contextul crizei ucrainene, la reuniunea de la Moscova a secretarilor Consiliilor Securităţii din ţările membre ale Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai. 

Participanţii la reuniunea de la Moscova a secretarilor Consiliilor Securităţii din statele Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai - Rusia, China, Kazahstan, Kîrgîstan, Tadjikistan şi Uzberkistan au chemat părţile conflictului ucrainean să manifeste reţinere şi să respecte cu stricteţe acordurile de la Minsk apreciate ca fiind un pas important spre reglementarea crizei pe calea dialogului. 
 
Pe de altă parte, vorbind în cadrul reuniunii, secretarul Consiliului rus al Securităţii, Nicolai Patruşev a acuzat SUA că folosesc criza ucraineană pentru a submina Rusia şi a destabiliza situaţia în spaţiul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai şi sunt gata să facă orice pentru a nu permite Ucrainei să devină o punte între Europa şi Asia. 
 
Ucraina ca atare, a afirmat Nicolai Patruşev, nu interesează Washingtonul şi aliaţii SUA, care nu intenţionează să refacă economia acesteia, ci să o transforme într-o ţară agrară, inclusiv pentru cultivarea de produse modificate genetic. 
 
Adjunctul lui Nicolai Patruşev, Evgheni Luchianov a caracterizat schimbarea de putere de la Kiev drept o revoluţie portocalie tipică. 
 
Revoluţiile portocalii, a declarat acesta jurnaliştilor, sunt un instrument modern la care recurg anumite grupuri de state pentru schimbarea guvernelor, prin provocarea haosului controlat şi împingerea situaţiei la limita extremă. 
 
De menţionat că în doctrinele de securitate şi apărare ale Rusiei, fenomenele de acest fel figurează pe lista principalelor ameninţări la adresa securităţii naţionale.

Etichete Rusia critică dur SUASecretarul Consiliului rus al SecurităţiiNicolai Patruşevreuniunea de la Moscova a secretarilor Consiliilor Securităţiiţările membre ale Organizaţiei de Cooperare de la ShanghaiUcrainaSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live