Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

11 Octombrie 2017
Vizualizari: 874
Comentează add

Mass media israeliană: hackerii guvernului rus s-au folosit de antivirusul Kaspersky, utilizat şi de agenţii guvernamentale americane. Compania Kaspersky spune că nu există dovezi.

Rusia "ar fi spionat SUA prin antivirusul Kaspersky"

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

 Foto: Arhivă.

Mass media israeliană citează presa internaţională, care a atribuit experţilor israelieni descoperirea spionajului informatic prin intermediul unei foarte popular antivirus rusesc.

Kaspersky Lab arată într-un comunicat că nu a ajutat niciun guvern din lume şi antivirusul său nu are funcţii ascunse, ilegale.

Experţi israelieni ai serviciilor de informaţii care au monitorizat hackerii guvernului rus au descoperit că aceştia s-au folosit de antivirusul Kaspersky, utilizat şi de 400 de milioane de oameni la nivel global, inclusiv agenţii guvernamentale americane - potrivit presei internaţionale.

Presa israeliană citează New York Times, care a relatat că oficiali de la Ierusalim i-ar fi avertizat de mai bine de doi ani pe omologii lor americani despre intruziunea Rusiei.

Potrivit New York Times, doar luna trecută Washingtonul a scos antivirusul Kaspersky din computerele guvernamentale.

De asemenea, Washington Post a relatat că experţii israelieni ar fi găsit hackeringul din reţeaua Kaspersky.

New York Times relatează că au fost sustrase informaţii de la un angajat al Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA, care a stocat necorespunzător documente clasificate în computerul personal de acasă, având instalat antivirusul Kaspersky. Casa Albă şi Agenţia Naţională de Securitate a SUA au refuzat să comenteze, la fel şi Ambasada Israelului, în timp ce Ambasada Rusiei de la Washington a considerat regretabilă interzicerea antivirusului Kaspersky, care întârzie perspectiva restabilirii legăturilor bilaterale.

Compania Kaspersky susţine că nu există dovezi.

Kaspersky nu a ajutat niciodată nici nu va ajuta niciun guvern din lume în eforturile sale de spionaj cibernetic, antivirusul Kaspersky nu conţine funcţii ascunse, care ar fi ilegale.


Etichete Mass media israelianăhackerii guvernul rusantivirusul Kasperskyagenţii guvernamentale americanerusiaisraelsua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live