Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

21 Iulie 2020
Vizualizari: 417
Comentează add

Rusia a negat în repetate rânduri orice amestec în politica din Occident, afirmând că Statele Unite și Marea Britanie sunt cuprinse de o isterie antirusească.

"Rusia a intervenit în referendumul din Scoţia", susține un raport britanic

sergiu-stet

  Foto: Arhivă. 

Rusia a încercat să se amestece în referendumul scoţian din 2014, iar agențiile de informaţii britanice ar trebui să evalueze posibila imixtiune în referendumul pe tema Brexit, se afirmă într-un raport al Comisiei de Informaţii şi Securitate din Parlamentul britanic citat de Reuters.

"Există comentarii credibile, din surse deschise, care sugerează că Rusia a întreprins campanii de influență în legătură cu referendumul de independență din Scoţia, din 2014", se arată în raportul care a fost finalizat în martie 2019.

Raportul a fost divulgat înainte de publicare, de către website-ul Guido Fawkes. Rusia a negat în repetate rânduri orice amestec în politica din Occident, afirmând că Statele Unite și Marea Britanie sunt cuprinse de o isterie antirusească.

În privinţa referendumului privind apartenenţa la UE, raportul parlamentar este revizuit semnificativ.

"Ca răspuns la solicitarea noastră pentru dovezi scrise, de la începutul anchetei, MI5 a furnizat inițial doar şase rânduri de text", se arată în versiunea revizuită. "Cu toate acestea, opinia Comisiei este că e necesară o evaluare analogică a Comunităţii de Informaţii din Marea Britanie cu privire la posibilul amestec rus în referendumul UE şi că ar trebui să fie publicat un rezumat neclasificat al acesteia", precizează raportul.


Etichete RusiaScoțiareferendumBREXITpoliticparlamentLondra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live