Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

5 Martie 2022
Vizualizari: 354
Comentează add

Vladimir Putin a promulgat o lege care prevede pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru orice persoană care publică informaţii false şi denigratoare despre armata rusă.

Rusia a blocat accesul la Youtube şi unele reţele de socializare

alexandru-beleavski-moscova

Rusia a blocat ieri accesul la Youtube şi unele reţele de socializare pe teritoriul său, iar Vladimir Putin a promulgat o lege care prevede pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru orice persoană care publică informaţii false şi denigratoare despre armata rusă.

În acest fel, s-a îngreunat şi mai mult accesul publicului rus la informaţii reale despre război, acesta fiind prezentat de presă şi de autorităţi rept o operaţiune specială cu efecte limitate, din informaţiile publicate lipsind de pildă cele cu privire la distrugerile masive, provocate de bombardamentele ruseşti. 

Alexandr Beleavschi are detaliii despre ultimele măsuri adoptate la Moscova.  eporter: Vineri seara, autorităţile ruse au blocat accesul la Facebook şi Twitter pe teritoriul Rusiei, invocând blocarea de către acestea a conturilor unor medii ruse de stat şi publicarea de informaţii false despre conflictul din Ucraina.

Tot vineri a fost blocat accesul la site-urile în limba rusă ale BBC, care a anunţat că serviciul său rus îşi suspendă activitatea în Rusia, ca şi ale posturilor Deutsche Welle, Vocea Americii, Radio Libertatea şi publicaţia de limba rusă Meduza, bazată în Letonia.

Publicaţia 'Novaia Gazeta', al cărei redactor-şef este Dmitri Muratov, laureatul de anul trecut al Premiului Nobel pentru Pace, a anunţat că, din cauza cenzurii, nu va mai publica informaţii despre războiul din Ucraina. Aceeaşi măsură a fost anunţată şi de alte medii independente, unele preferând însă să-şi suspende activitatea.

Televiziunea independentă Dozhd, cunoscută şi ca TV Rain, şi-a suspendat vineri emisia în internet, după ce la 1 martie a fost blocat accesul la site-ul său. În ultimele zile, autorităţile ruse au închis şi desfiinţat postul de radio independente Ecoul Moscovei şi site-ul acestuia.

Unele din cele mai importante platforme media independente. Toate acestea au loc în condiţiile promulgării, vineri, de către preşedintele Putin, a legii votate de parlament în regim de urgenţă, ce prevede amenzi drastice şi pedepse cu închisoarea între 3 şi 15 ani pentru publicarea de informaţii false şi denigratoare despre armata rusă.


Etichete rusiayoutuberetele de socializarefacebooktwitterucrainabbcmeduzacenzuratv rain(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live