Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

20 Ianuarie 2016
Vizualizari: 762
Comentează add

Dolarul a depăşit pragul psihologic de 80 ruble la bursa de schimb din Moscova, pe fondul instabilităţii de pe piaţa petrolieră.

Rubla rusă, noi minime istorice pe fondul scăderii cotaţiilor petrolului

alexandru-beleavski-moscova

Foto: paginaderusia.ro.

Pe fondul scăderii sub 28 de dolari a preţului barilului de petrol, rubla rusă a înregistrat astăzi noi minime istorice la tranzacţiile bursiere de la Moscova.

Dimineaţă, cursurile dolarului şi monedei europene au crescut cu peste două ruble, depăşind pragul psihologic de 80, apoi de 81 de ruble dolarul.

Pentru mâine, Banca Centrală a Rusiei a stabilit un curs de referinţă de 79,46 de ruble dolarul şi 87,03 ruble pentru un euro, în timp ce la Bursa din Moscova cursul tranzacţionat pentru mâine a fost de 80,97 ruble dolarul şi 88,27, euro.

De remarcat că, după-amiază, cursul dolarului a urcat pentru un timp la 81,05 ruble, depăşind în premieră pragul de 81 de dolari.

Una din principalele cauze ale scăderii preţului petrolului este considerată revenirea pe piaţă a Iranului după ridicarea sancţiunilor.

Instabilitatea pe piaţa petrolieră şi scăderea veniturilor bugetare obligă guvernul rus să modifice planul anticriză.

După cum a declarat premierul Dmitri Medvedev, executivul pregăteşte o serie de măsuri de sprijinire a economiei, care vor continua în linii mari planul de anul trecut, dar prevăd şi o serie de măsuri noi, la altele urmând să se renunţe. 


Etichete RusiaMoscovadeprecierea monedeirublapreţul petroluluidolarul american

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live