Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

13 Februarie 2020
Vizualizari: 488
Comentează add

Ministrul ucrainean al apărării, Andri Zahorodniuk, a declarat că partea ucraineană a transmis recent către NATO o solicitare în acest sens.

Ucraina speră să participe la Programul Parteneriatului Consolidat al NATO

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Ministrul ucrainean al apărării, Andri Zahorodniuk, a declarat că acceptarea Ucrainei în Programul Parteneriatului Consolidat (Enhanced Opportunities Partners/EOP) al Alianţei Nord-Atlantice reprezintă o prioritate pentru autorităţile de la Kiev.
 
Ministrul  a amintit că partea ucraineană a transmis recent către NATO o solicitare în acest sens, scrie RBC. Agenţia menţionează că, la un mic dejun de lucru, la care a fost prezent şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ministrul ucrainean al apărării a subliniat că Ucraina a înregistrat progrese semnificative în privinţa implementării standardelor Alianței și îndeplinește deja criteriile militare pentru aderarea la EOP.
 
"Noi suntem pregătiți, iar acum există o importantă fereastră de oportunitate", a declarat Andri Zahorodniuk, îndemnându-i pe partenerii din Alianţă să examineze cererea Ucrainei de a fi acceptată în EOP și să sprijine această decizie.

Etichete NATOUcrainaAndri ZahorodniukJens Stoltenberg,KievEnhanced Opportunities Partners/EOP

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live