Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

16 Octombrie 2013
Vizualizari: 1326
Comentează add

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a trimis o scrisoare omologului său malaezian în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de cazul cetăţeanului român.

Românul condamnat la moarte în Malaezia face recurs

carmen-gavrila

Foto: Arhivă.

Românul condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri a făcut apel împotriva pedepsei primite.

Potrivit coresponenţilor RRA, este un tânăr prahovean, de 21 de ani, din Telega.

Ministerul de Externe încearcă să obţină o pedeapsă mai blândă şi este în contact permanent cu autorităţile malaeziene.

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a trimis o scrisoare omologului său malaezian în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de cazul cetăţeanului român şi face apel ca autorităţile din Malaezia să reanalizeze cazul şi să evite pedeapsa capitală.

De asemenea, ministerul român de externe l-a convocat astăzi pe reprezentantul Ambasadei Malaeziei la Bucureşti şi i-a transmis un apel către autorităţile malaeziene să fie evitată pedeapsa cu moartea pentru cetăţeanul român, în condiţiile în care statele din Uniunea Europeană au abolit pedeapsa maximă şi o condamnă.

Încă înainte de pronunţarea hotărârii în cazul românului, autorităţile de la Bucureşti au început procedurile pentru încheierea unui acord cu partea malaeziană de transfer al condamnaţilor.

De la primele informaţii despre cazul românului din Malaezia, ministerul de externe a început să colaboreze cu partenerii europeni ca să găsească cea mai potrivită cale pentru soluţionarea cazurilor de condamnare la pedeapsa cu moartea în state din afara Uniunii.

Ministerul de externe are o colaborare similară cu o serie de organizaţii internaţionale neguvernamentale implicate în lupta pentru abolirea pedepsei capitale în lume.

Totuşi, posibilităţile autorităţilor române de a-l ajuta pe cetăţeanul român sunt limitate, iar ministerul de externe nu poate decât să ofere asistenţă consulară.

Ceea ce speră să obţină autorităţile de la Bucureşti este ca pedeapsa cu moartea pentru român să fie schimbată într-una cu închisoarea, iar românul să poată, eventual, să-şi ispăşească pedeapsa în România. 

Tânărul prahovean, condamnat pentru trafic de droguri în Malaezia, provine dintr-o familie dezbinată din Telega.

Primarul localităţii sale natale i-a declarat corespondentului RRA Simona Uţă că încearcă să acorde sprijin financiar familiei, pentru ca aceasta să se poată deplasa în Malaezia.


Etichete Malaeziatrafic de droguriTelegaMinistrul de externeTitus CorlăţeanambasadăUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live