Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Decembrie 2014
Vizualizari: 1228
Comentează add

Peste 58% dintre români ar alege republica dacă un referendum pe această temă ar fi organizat astăzi, se arată într-un sondaj realizat de INSCOP pentru cotidianul Adevărul.

Românii sunt în proporție majoritară republicani

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Aproape 30% din populaţia României consideră că situaţia în prezent ar fi fost mai bună dacă în ţară ar fi fost instaurată monarhia imediat după 1989, conform unui sondaj realizat de INSCOP Research pentru cotidianul "Adevărul".

Alte 21 de procente din populaţie sunt de părere că situaţia ar fi fost mai rea dacă ar fi fost instaurată monarhia, iar 20% spun că, în opinia lor, nu ar fi fost nicio schimbare.

În cazul în care ar fi organizat acum un referendum asupra formei de guvernământ, peste 58% dintre cei care au participat la cercetarea sociologică ar alege republica, 20 % ar fi în favoarea monarhiei, iar 14% au declarat că sunt nehotărâţi.

Conform sondajului, opţiunea pentru monarhie nu diferă semnificativ în funcţie de vârstă, însă opţiunea pentru republică creşte odată cu vârsta repondenţilor.

Sondajul a fost realizat în perioada 27 noiembrie - 2 decembrie, pe un eşantion de 1.076 de persoane şi are o eroare maximă admisă de trei procente. 


Etichete sondajopinieINSCOP Researchreferendumrepondenţiprocenterepublicămonarhie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live