Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

1 Decembrie 2019
Vizualizari: 480
Comentează add

Aproximativ 200 de română originari nu doar din România, ci şi din Basarabia şi Bucovina de Nord, din Ucraina, sărbătoresc 1 decembrie împreună.

Românii s-au adunat de Ziua Naţională în apropierea Turnului Eiffel Românii s-au adunat de Ziua Naţională în apropierea Turnului Eiffel - Conține video

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

This aerial view taken on September 17, 2019 over at the Parc Andre Citroen in Paris shows the river Seine, the Eiffel tower, and La Defense district.  Thomas SAMSON / AFP

La Paris, românii s-au adunat de Ziua Naţională pe esplanada din apropierea Turnului Eiffel. Nu sunt numai cei originari din ţară, ci şi români din provinciile istorice.

Drapele tricolore flutură în vânt, având pe fundalul lor Turnul Eiffel. Este o imagine minunată, superbă.

Aproximativ 200 de română originari nu doar din România, ci şi din Basarabia şi Bucovina de Nord, din Ucraina, sărbătoresc 1 decembrie împreună.

Au adus aici muzică populară, au dansat mai devreme pe Hora Unirii şi horele continuă aici, pe esplanada de la Trocadero, cu drapelele în mâini dansează românii, chiar dacă este foarte, foarte frig aici, la Paris.

Familii tinere au adus cu ei şi copii, pentru a le insufla sentimentul de dragoste de țară, chiar dacă sunt departe. În această zi de sărbătoare ei simt, românește chiar dacă sunt departe de țară și chiar şi de familiile lor.


Etichete ziua nationalaparis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live