Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Valică

8 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1193
Comentează add

Ambasadorul României la Berlin, Lazăr Comănescu, spune că sunt rare cazurile în care românii care trăiesc în Germania fraudează sistemul de asigurări sociale.

Românii din Germania "contribuie la dezvoltarea ţării"

carmen-valica

Foto: Arhivă Reuters

Ambasadorul României la Berlin, Lazăr Comănescu, s-a declarat revoltat de asocierea românilor care lucrează în această ţară cu noţiuni precum migraţia sărăciei şi fraudă.

El a declarat, pentru publicaţia "Huffington Post Deutschland", că 90% din românii care trăiesc în Germania au o contribuţie importantă la dezvoltarea acesteia şi a oferit exemplul celor 3.000 de medici care lucrează în Republica Federală.

Lazăr Comănescu a adăugat că termenii în care se poartă dezbaterea în Germania pun în discuţie principii fundamentale ale Uniunii Europene şi a insistat că cine fraudează sistemul de asigurări sociale trebuie pedepsit.

Dar, a adăugat el în articolul publicat ieri, astfel de cazuri sunt foarte rare în ceea ce-i priveşte pe românii din Germania.

Pe fondul dezbaterilor aprinse pe tema riscurilor prezentate de ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii pentru lucrătorii români şi bulgari, guvernul Germaniei a decis în şedinţa de azi înfiinţarea unei comisii menite să găsească soluţii pentru combaterea fraudării sistemelor de protecţie socială de cetăţenii din alte state membre.

Migraţia, cauzată de "neatragerea fondurilor europene"

Ministrul german pentru dezvoltare, Gerd Müller a acuzat România şi Bulgaria că, prin eşecul atregii şi cheltuirii de fonduri europene, au contribuit la migraţia lucrătorilor din cele două ţări.

"Uniunea Europeană ajută aceste ţări cu fonduri sociale, regionale, structurale, pentru ca ele să creeze perspective şi locuri de muncă, astfel încât să nu aibă loc o migraţie internă între sistemele sociale. Din câte cunosc, guvernele celor două ţări au eşuat destul de clar în această privinţă" - a declarat el pentru un cotidian regional.

Gerd Müller reprezintă în guvern Uniunea Creştin Socială din Bavaria. Partidul, aflat la guvernare alături de Uniunea Creştin Democrată şi social-democraţi, a adoptat, la o conferinţă a deputaţilor săi din Bundestag, o rezoluţie potrivit căreia persoanele care abuzează de sistemul de asistenţă socială trebuie expulzate şi oprite de la a mai reveni în Germania.

Astăzi, Guvernul Germaniei, reunit în prima sa şedinţă din 2014, sub conducerea cancelarului Angela Merkel, a înfiinţat o comisie la nivel de secretar de stat care să analizeze măsuri de combatere a fraudarii sistemelor de protecţie socială de către cetăţenii din alte state membre ale Uniunii Europene.


Etichete GermaniaambasadorLazăr ComănescumuncitoriGerd Müller

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live