Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Iulie 2020
Vizualizari: 381
Comentează add

757 de persoane cu test pozitiv au fost externate la cerere, de când Curtea Constituțională a decis că internarea fără acord nu este legală.

România, recorduri nedorite în evoluţia epidemiei de COVID-19

radiojurnal

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.   Foto: Agerpres.

Noi recorduri nedorite s-au înregistrat astăzi în România, în evoluția epidemiei de COVID-19, cel mai mare număr de cazuri la 24 de ore, 777 și depășirea pragului de 35.000 de îmbolnăviri.

Numărul testărilor a depășit 19.000 pe zi.

757 de persoane cu test pozitiv au fost externate la cerere, de când Curtea Constituțională a decis că internarea fără acord nu este legală.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a tras astăzi, la Brașov, atenția că întreaga populație trebuie să se comporte în mod responsabil, pentru ca lupta cu această pandemie să poată fi câștigată.


Nelu Tătaru: Asumarea trebuie să fie a tuturor, și a noastră, ca sistem medical, a tot ce înseamnă agent economic, a tot ce înseamnă populația civilă în gestionarea unei perioade prin care trecem, o perioadă de relaxări, o perioadă de concedii și o perioadă de vid legislativ. N-am terminat nici primul val, suntem în recrudescența primului val. Gândiţi-vă că am beneficiat de niște măsuri de relaxare, cu anumite norme de aplicare pe care o parte din conaționalii noștri nu le mai respectă. Nu este moment politic, este un moment medical care trebuie gestionat foarte bine, suntem într-un vid legislativ și aștept ca această lege să treacă de Parlament ca să putem reveni la acele pârghii de care sistemul medical are nevoie.

(RS)


Etichete romanianelu tatarucoronavirus(RS)epidemieinfectariministerul sanatatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live