Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 August 2020
Vizualizari: 193
Comentează add

România primeşte prima tranşă de Remdesivir, un medicament care se administrează bolnavilor de COVID-19 în stare gravă.

România primeşte prima tranşă de Remdesivir

florin-lepadatu

Foto: Arhiva/AntibioticeSA.

Reporter: Mihaela Dragomir.

Realizator: România primeşte astăzi prima tranşă de Remdesivir, un medicament care se administrează bolnavilor de COVID-19 în stare gravă, potrivit unui anunţ făcut acum câteva zile de Ministerul Sănătăţii. Este vorba despre 6.000 de doze care vin de la Uniunea Europeană şi este a doua cea mai mare cantitate după cea primită de Spania. 

Reporter: Această primă tranşă este suficientă pentru tratarea a 1.200 de pacienţi, fiind necesare cinci flacoane pentru fiecare bolnav. Potrivit calendarului transmis de Bruxelles, pe 11 septembrie vom primi alte 10.336 de flacoane, pentru aproximativ 2.067 de pacienţi eligibili, iar pe 9 octombrie vor ajunge în România 8.795 de flacoane, pentru asigurarea tratamentului a încă 1.759 de pacienţi.

Ultimele două tranşe vor fi evaluate în funcţie de evoluţia epidemiologică, la 14 zile. Livrarea medicamentului se va face în depozitele companiei Unifarm, de unde vor fi distribuite către unităţile sanitare desemnate în cadrul ordinului ministrului sănătăţii, în funcţie de numărul de cazuri medii şi severe eligibile. În total, România va primi 25.157 de flacoane de Remdesivir.


Etichete transaremdesivir

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live