Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Cenuşoiu

19 Decembrie 2010
Vizualizari: 2686
Comentează add

Echipa feminină de handbal a României a obținut medalia de bronz la Campionatul European, după ce a câştigat în faţa echipei Danemarcei cu scorul de 16-15, în finala mică a competiţiei.

România, medaliată cu bronz la handbal

alexandru-cenusoiu

Foto: Reuters.

Echipa feminină de handbal a României a câştigat medalia de bronz la Campionatul European din Danemarca şi Norvegia, după ce a câştigat în faţa echipei Danemarcei, cu scorul de 16-15, în finala mică a competiţiei, informează Agerpres.

 

România a făcut un meci foarte bun, cu portăriţa Talida Tolnai în mare formă, şi un joc de apărare la superlativ, doar un gol la patru minute primit, trecând pentru faptul că danezele jucau în faţa propriilor suporteri şi aveau ascendentul victoriei din prima fază a grupelor, cu 25-22.

 

În primele 10 minute echipa Romţniei a condus cu 3-1, dar apoi danezele au înscris de patru ori la rând şi au preluat avantajul (3-5). Handbalistele românce au egalat iar la pauză, au intrat la vestiare în avantaj, 9-7, după ce Neagu a irosit o aruncare de la 7 metri.

 

În repriza a doua, România a făcut un joc foarte bun de apărare şi s-a menţinut tot timpul în avantaj pe tabelă, acesta oscilând de la un gol la trei goluri (13-10, 16-13). Portăriţa Tolnai a apărat 17 mingi din 32.

 

Echipa antrenată de Radu Voina este la al 8-lea turneu final de CE, ratând o singură competiţie, cea din 2006.

 

Cea mai bună performanţă este un loc 4 la ediţia 2000 din România. Ultima mare performanţă a echipei României a fost câştigarea medaliilor de argint la Campionatul Mondial din 2005.


Etichete handbalmedalieCampionatul EuropeanRomâniaDanemarca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live