Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Martie 2015
Vizualizari: 1070
Comentează add

România are una dintre cele mai mici rate de vindecare, cu toate că în ultimii 12 ani, numărul de îmbolnăviri s-a redus la jumătate.

România, "lider" în clasamentul tuberculozei în UE

radiojurnal

Foto: Arhivă Agerpres.

România este ţara cu cele mai multe cazuri de tuberculoză din Uniunea Europeană şi una dintre cele mai mici rate de vindecare, cu toate că în ultimii 12 ani, numărul de îmbolnăviri s-a redus la jumătate.

Subiectul a fost, astăzi, tema unei dezbateri organizată, la care specialiştii au subliniat că pentru eradicarea bolii este nevoie de implicarea autorităţilor locale.

"Important este să diagnosticăm repede. Şi aici, rolul autorităţilor poate fi în a pune la punct servicii în comunitate, prin asistenţi comunitari, prin servicii sociale, care, cu oameni instruiţi, şi noi putem oferi această instruire, să recunoască semne şi simptome, să vorbească populaţiei din mediul rural mai ales, unde informaţia ajunge mai greu, despre ce este tuberculoza, cum se transmite, cât de important este ca pacientul să-şi facă tratamentul până la final.

"De asemenea, autorităţile locale pot organiza la nivel local mici campanii de informare. Mai mult decât atât, autorităţile locale deţin pârghiile pentru a susţine sistemul de îngrijire în ambulator al pacientului", a spus Silvia Asandi, director general al Fundaţiei Romanian Angel Appeal.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că orice pacient netratat poate infecta, în fiecare an, între 10 şi 15 persoane din comunitatea în care trăieşte - ne-a transmis redactorul nostru Marilena Frâncu.


Etichete tuberculozaRomaniacazuriUEvindecareimbolnavirispecialistiSilvia AsandiOMS

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live