Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

24 August 2021
Vizualizari: 369
Comentează add

Declaraţii la Kiev ale premierului Florin Cîţu, la deschiderea summitului de lansare a platformei internaționale Crimeea.

"România, ferm angajată în nerecunoașterea anexării ilegale a Crimeei"

petruta-obrejan

Intervenția prim-ministrului României, Florin Cîțu, la Summitul de lansare a Platformei Internaționale Crimeea Kiev, 23 august 2021. FOTO: gov.ro.

România a fost și va continua să fie un susținător ferm al suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și rămâne ferm angajat în implementarea politicii de nerecunoaștere a anexării legarea Crimeii de către Federația Rusă - a declarat la Kiev premierul Florin Cîțu, la deschiderea summitului de lansare a platformei internaționale Crimeea.

Inițiativa are drept scop și asigurarea securității în regiunea Mării Negre.

Autoritățile de la București sunt extrem de conștiente de actualele provocări și amenințări la adresa valorilor, stabilității și securității în regiunea Mării Negre - spunea  premierul Florin Cîțu în alocuțiunea sa, prilejuită de lansarea Platformei Crimeea.

În opinia sa, aceste provocări pot fi depășită doar prin acțiuni ferme și consecvente, prin întărirea democrațiilor, prin susținerea deplină a drepturilor și libertăților fundamentale ale fiecărui cetățean, prin asigurarea funcționării corespunzătoare a instituțiilor publice și a statului de drept.


Florin Cîțu: După cum ştiţi, România a fost și va continua să fie un susținător ferm al suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. În același timp, România rămâne ferm angajată în implementarea politicii de nerecunoaștere a anexării ilegale a Crimeii de către Federația Rusă. România susține aspirațiile Ucrainei de a deveni membru al comunităţii europene şi euroatlantice. De altfel, România a fost primul stat membru al Uniunii care a ratificat acordul de asociere între Uniunea Europeană și Ucraina.


Reporter: Împotriva provocărilor comune, mai spunea premierul Florin Cîțu, țările trebuie să demonstreze solidaritate, iar dialogul și cooperarea trebuie încurajate.

În acest sens, acesta a explicat că autoritățile române au depus eforturi consistente pentru a dezvolta o agendă bilaterală pozitivă și reciproc avantajoasă cu Ucraina.

(RS)


Etichete florin citukievucraina(RS)crimeea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live