Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 August 2021
Vizualizari: 330
Comentează add

VIDEO: România va continua să fie un susținător ferm al suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei - a declarat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu: România se alătură "Platformei Crimeea" Florin Cîțu: România se alătură "Platformei Crimeea" - Conține video

radiojurnal

Intervenția prim-ministrului României, Florin Cîțu, la Summitul de lansare a Platformei Internaționale Crimeea Kiev, 23 august 2021. FOTO: gov.ro.

România va continua să fie un susținător ferm al suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei - a declarat, cu puțin timp în urmă, la summitul de la Kiev, premierul Florin Cîțu.

El a precizat în alocuțiunea sa, dedicată lansării Platformei Crimeea, că ţara noastră rămâne fermă în a nu recunoaște anexarea ilegală a Peninsulei de către Federația Rusă.


Florin Cîțu:
Suntem extrem de conștienți de provocările și amenințările actuale la adresa valorilor noastre și a stabilității și securității regionale din regiunea Mării Negre. Summitul de astăzi este o dovadă clară. Aceste provocări pot fi depășite doar prin acțiuni ferme și consecvente, prin consolidarea rezistenței noastre și întărirea cooperării.


Şi aspiraţiile Ucrainei de a deveni membru al comunității europene și euroatlantice găsesc susținere la București.

În acest sens Florin Cîțu au afirmat că este nevoie de accelerarea reformelor economice necesare pentru a realiza transformarea democratică a societății ucrainene și prosperitatea ei pe termen lung.

De beneficii se vor putea bucura atât ucrainenii, cât şi minoritățile, inclusiv cea română - a mai afirmat premierul Florin Cîțu.

VIDEO: Intervenția premierului Florin Cîțu la deschiderea Summit-ului inaugural al Platformei Crimeea. Sursa: facebook.com/guv.ro.

VIDEO: Ceremonia de decorare a premierului Florin Cîțu în cadrul Summit-ului inaugural al Platformei Crimeea.
Sursa: facebook.com/guv.ro

(RS)


Etichete florin cituromaniaucrainacrimeeasuveranitateplatforma crimeea(RS)federatia rusaanexare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live