Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI CU SOARE Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Septembrie 2014
Vizualizari: 1065
Comentează add

Anul viitor guvernanţii trebuie să fie atenţi la barierele aflate în calea relansării economice, pentru a nu intra în criză, consideră preşedintele Traian Băsescu.

România, "echilibrată din punct de vedere macroenomic"

radiojurnal

Preşedintele Traian Băsescu. Foto: presidency.ro.

Preşedintele Traian Băsescu susţine că România este echilibrată din punct de vedere macroeconomic, însă anul viitor guvernanţii trebuie să fie atenţi la barierele aflate în calea relansării economice, pentru a nu intra în criză.

Şeful statului a precizat la un forum pe teme economice, că printre aceste bariere se numără infrastructura precară, sistemul de educaţie, cel sanitar, dar şi predictibilitatea redusă a măsurilor fiscale.

El a explicat că taxele introduse de guvern în acest an au bulversat mediul de afaceri şi au condus la scăderea investiţiilor străine directe.

"Anul 2015 trebuie să fie un an în care de pe acum să li se transmită investitărilor străini un semnal extrem de direct, legat de predictibilitatea fiscalităţii în România şi, în acelaşi timp, guvernul să-şi propună în anul 2015 utilizarea unui nivel de resurse pentru investiţii din bugetul de stat şi din fonduri europene, care să genereze relansare economică durabilă", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a adăugat, că România trebuie să reia reformele structurale într-o manieră continuă şi accelerată, pentru a nu repeta greşelile făcute de alte state. 


Etichete Româniamacroenomicechilibratăguvernanţirelansare economicăcrizăTraian Băsescutaxemediul de afacerimăsură fiscalăinvestiţii străine

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live