Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUBIECTUL ZILEI Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Corneliu Rusnac, Radio Chişinău

8 Decembrie 2017
Vizualizari: 837
Comentează add

Republica Moldova a exportat în România mărfuri în valoare de aproximativ 480 de milioane de dolari în primele 10 luni, în creştere cu peste 17% faţă de 2016

România e principalul partener comercial al Republicii Moldova

corneliu-rusnac-radio-chisinau

Chişinău, capitala Republicii Moldova  foto: arhivă 

România rămâne principalul partener comercial al Republicii Moldova, cu un volum al schimburilor de peste un miliard de dolari în primele zece luni ale acestui an. Ţara noastră este şi una dintre principalele destinaţii ale exporturilor din regiunea separatistă transnistreană, potrivit datelor statistice făcute publice la Chişinău şi Tiraspol.

Corneliu Rusnac de la Radio Chişinău relatează că România este principala piaţă de desfacere pentru produsele din Republica Moldova, fiind vorba de exporturi în valoare de aproximativ 480 de milioane de dolari în primele 10 luni, în creştere cu peste 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016.

În acelaşi timp, Republica Moldova a importat mărfuri şi produse din România în valoare de peste 560 de milioane de dolari, cu 25%  mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Biroului Naţional de Statistică de la Chişinău.

Aproape două treimi din exporturile moldoveneşti au avut ca destinaţie piaţa Uniunii Europene, în timp ce în Comunitatea Statelor Independente, Republica Moldova a livrat mai puţin de 20% din mărfurile sale, în scădere continuă de la an la an.

Şi exporturile din Transnistria au avut ca destinaţie principala piaţă a Uniunii Europene. Chiar dacă această regiune separatistă din Republica Moldova declară că vrea să se integreze în Federaţia Rusă, exporturile în Rusia nu au depăşit 54 de milioane de dolari, în timp ce în România au fost de peste 84 de milioane, în creştere cu 50% faţă de anul trecut.


Etichete Republica MoldovaRomâniavolumul schimburilorTransnistriaBNS

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live