Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Septembrie 2014
Vizualizari: 859
Comentează add

Traian Băsescu a anunţat că România a făcut o reevaluare şi va lua măsuri în urma declaraţiilor unor oficiali ruşi conform cărora Moscova va creşte nivelul de înarmare în Crimeea.

România "ar putea regândi sistemul de securitate"

radiojurnal

 Militari ai Federației Ruse. Foto: http://eng.mil.ru.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că România a făcut o reevaluare şi va lua măsuri în urma declaraţiilor unor oficiali ruşi conform cărora Moscova va creşte nivelul de înarmare în Crimeea. 

Traian Băsescu a precizat la postul public de televiziune că în condiţiile în care Crimeea este la doar 300 de kilometri de ţara noastră, se pune problema dacă ruşii vor aduce rachete cu rază medie de acţiune în Peninsulă şi, de aceea, trebuie regândit tot sistemul nostru de apărare.  
 
"Am văzut declaraţia făcută de oficiali ruşi că trebuie să-şi crească nivelul de armamente din Crimeea. Orice şef de stat trebuie să ia în consideraţie acţiunea iraţională. România trebuie să se comporte din punct de vedere al pregătirii, nu al incitării populaţiei, dar din punct de vedere al pregătirii, exact ca şi cum ar fi posibil, pentru că asta înseamnă măsurile care s-au luat la Newport", a mai spus şeful statului.  
 
Traian Băsescu a mai declarat că s-a acţionat în baza unui drept inventat, pentru că în legislaţia internatională nu apare niciunde posibilitatea de a folosi armata pentru a apăra o minoritate într-o altă ţară, respectiv Ucraina.

Etichete RusiaUcrainaînarmareapărareCrimeeaTraian Băsescu,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live