Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

16 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1400
Comentează add

Un român, înarmat cu un cuţit şi care a proferat ameninţări cu moartea împotriva musulmanilor, a fost reţinut în apropiere de Marea Moschee din Toulouse.

Român care ameninţase musulmani, reţinut la Toulouse

sorin-solomon

Marea Moschee din Toulouse. Foto: http://www.grande-mosquee-toulouse.fr

Un bărbat de cetăţenie română, care a proferat ameninţări cu moartea împotriva musulmanilor, a fost reţinut vineri în apropiere de Marea Moschee din oraşul francez Toulouse, el având ascuns un cuţit într-o mânecă a hainei, potrivit unei surse din cadrul poliţiei, relatează Francetvinfo.fr, citat de Agerpres.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a luat un taxi vineri dimineaţă pentru a se deplasa la Marea Moschee, în cartierul Empalot din Toulouse. 
 
Însă una dintre cunoştinţele sale a atenţionat poliţia că bărbatul intenţiona "să ucidă un musulman", a indicat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei.
 
În jurul orei 09.00, bărbatul a fost reţinut pe strada unde se afla lăcaşul de cult. 
 
El avea ascuns sub haină un cuţit de bucătărie de 20 de centimetri, potrivit aceleaşi surse. 
 
Bărbatul a fost arestat pentru port de armă şi ameninţări repetate cu moartea.
 
În acest caz a fost solicitat avizul unui expert psihiatric, pentru a se stabili dacă bărbatul este responsabil pentru actele sale sau are probleme psihice şi trebuie internat, a precizat parchetul. Dacă starea sa o va permite, el ar putea fi adus în faţa justiţiei săptămâna viitoare.
 
Miercuri, Observatorul împotriva Islamofobiei al Consiliului Francez al Cultului Musulman a făcut apel la autorităţile franceze "să întărească supravegherea" moscheilor, precizând că peste 50 de acte antimusulmane au fost înregistrate în Franţa după atentatul jihadist asupra săptămânalului de satiră Charlie Hebdo, la 7 ianuarie.

Etichete românreșinutFranțaamenințaremusulmaniMarea MoscheeToulouseCharlie Hebdopoliție

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live