Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV: ROMÂNIA ÎN SĂRBĂTOARE Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

20 Octombrie 2020
Vizualizari: 236
Comentează add

Roma este pentru o zi capitala păcii

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

  Papa Francisc. Foto: Arhivă.

Roma este pentru o zi capitala păcii. În piața din fața primăriei a avut loc întâlnirea internațională ,,Nimeni nu se salvează singur: fraternitate și pace“. A fost ținut și un minut de reculegere în memoria celor care au murit din cauza pandemiei de coronavirus. Cu mai multe informații corespondenta noastră în Italia, Elena Postelnicu.
 
Reporter: Evenimentul a început cu o rugăciune pentru pace, după specificul fiecărei religii în parte, rugăciune organizată - din motive de prudenţă sanitară, dar și pentru a evita riscul sincretismului - în diferite biserici și locații din Cetatea eternă.
 
Primul discurs a fost ținut de fondatorul comunității Sant'Egidio, Andrea Riccardi, urmat de liderii diferitelor religii, printre care și Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I și Papa Francisc. Totodată, în Piața Campidoglio, unde s-a aflat și președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, a fost transmis un scurt mesaj video al președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
 
În contextul actualei pandemii de coronavirus, participanții au amintit și au ținut un minut de reculegere pentru toate persoanele care au murit în întreaga lume din cauza acestui virus.
 
Ceremonia s-a încheiat cu aprinderea candelabrului păcii de către Suveranul pontif și liderii religioși prezenți la eveniment.
 
(PH)

Etichete RomaVaticanPapa Francisc(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live