Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Cluj

21 Ianuarie 2020
Vizualizari: 518
Comentează add

Primarul municipiului Bistriţa promisese în anii trecuţi subvenţionarea serviciului de salubritate dar taxa a ajuns la 138 de lei de persoană pe an.

Ridicarea gunoiului se scumpeşte cu 75% la Bistriţa

radio-romania-cluj

   Foto: Arhivă

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a declarat marți, 21 ianuarie, că majorarea taxei de salubrizare cu 75%, care a ajuns în 2020 la 138 de lei de persoană pe an, îi va determina pe cetăţeni să producă mai puţine deşeuri, pentru că ‘vor simţi la buzunar’, el adăugând că a greşit în anii trecuţi, în care a propus subvenţionarea acestei taxe.

Ovidiu Creţu a adăugat că îi pare rău că nu a anunţat din timp intenţia sa de a nu mai propune subvenţionarea taxei de salubrizare şi că astfel de subvenţii ar trebui acordate doar în anumite situaţii, nu la modul general.

Edilul a calificat drept ‘nefericit’ anunţul făcut în 10 ianuarie de viceprimarul municipiului, Cristian Niculae, potrivit căruia vor fi prevăzuţi şi în acest an bani de la bugetul local pentru subvenţionarea taxei de salubrizare, având în vedere că, faţă de anul trecut, cuantumul taxei a crescut cu 75%.

Primarul bistriţean a punctat însă că decizia finală în privinţa subvenţionării taxei de salubrizare va aparţine Consiliului Local, care va vota bugetul pentru anul 2020 la mijlocul lunii februarie. 


Etichete BistriţaOvidiu Creţu,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live