Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Iunie 2014
Vizualizari: 958
Comentează add

Rezultatele finale ale evaluării naţionale vor fi anunţate marţi 1 iulie. Până acum, judeţul Brăila are cele mai bune rezultate, cu peste 97% din note peste 5.

Rezultatele finale ale evaluării naţionale vor fi anunţate marţi

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Rezultatele finale ale evaluării naţionale vor fi anunţate marţi 1 iulie, după soluţionarea contestaţiilor.

Până acum, judeţul Brăila are, ca şi anul trecut, cele mai bune rezultate, cu peste 97% din note peste 5, fiind urmat de judeţul Cluj şi de Bucureşti, cu un procentaj de peste 82%.

Cele mai puţine medii peste 5, în jur de 60%, au fost obţinute de elevii din judeţele Giurgiu, Vaslui, Caraş-Severin şi Călăraşi.

Mai multe organizaţii de părinţi au contestat subiectele la Limba Română pentru dificultatea exagerată a unuia dintre ele şi baremul necorespunzător.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Mihaela Gună, spune că vina pentru rezultatele obţinute de elevii claselor a VIII-a la proba de Limba Română de la evaluarea naţională este a specialiştilor din ministerul educaţiei care au redactat subiectele.

Ministerul trebuie să ia măsuri pentru ca situaţia să nu se mai repete, spune Mihaela Gună, care crede că ar trebui reevaluate lucrările şi acordate puncte în plus.

"Se pare că şi de data aceasta a fost o întrecere între propunătorii de subiecte. Să dai la nivel de clasa a VIII-a o poezie filosofică este ceva inadmisibil. Este greu şi pentru clasa a XII-a. Baremul în unele zone s-a corectat, în alte zone a rămas aşa. Profesorii nu au avut posibilitatea să puncteze mai multe variante de răspuns corect. Ei nu sunt vinovaţi. Au aplicat întocmai ceea ce li s-a dat.

"Cred că ar trebui luată o decizie la nivel naţional, pentru că aceşti copii, pe baza rezultatelor obţinute, vor fi repartizaţi la licee. Sunt copii foarte buni, chiar olimpici, care au fost depunctaţi datorită subiectelor date şi baremului dat. Dl ministru ar trebui să ia măsurile de rigoare, astfel încât nu să nu se mai repete, să se rezolve această problemă, datorată incompetenţei "unor experţi" a spus Mihaela Gună.

Şi premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului educaţiei să analizeze programa şcolară şi numărul de ore.


Etichete evaluarea naţionalăexamenrezultatepărinţielevicontestaţiesubiecteşcoalărepartizareliceuMihaela Gună

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live