Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

3 Septembrie 2022
Vizualizari: 1536
Comentează add

Pe litoralul românesc a scăzut dramatic gradul de ocupare față de săptămâna trecută, când unitățile de cazare erau aproape pline.

Rezervări turistice anulate din cauza vremii #litoral #românia

sorin-cealera-constanta

Litoralul Mării Negre, iulie 2022. Foto: Sorin Cealera

Realizator: Dobrogea, estul Munteniei și sudul Moldovei rămân sub avertizări cod galben de ploi abundente până la ora 18:00, iar zona de coastă din județele Tulcea și Constanța se află chiar sub un cod portocaliu pentru încă două ore. Vremea rece și ploile abundente au stricat deja planurile celor care doreau să meargă la mare ultimul weekend înainte de deschiderea școlilor.

Reporter: Sorin Celera - Mulți și-au anulat rezervările pentru weekend, alții au plecat mai devreme, iar litoralul a scăzut dramatic ca grad de ocupare față de săptămâna trecută, când unitățile de cazare erau aproape pline. Sunt însă cei care au ales pachete turistice în această perioadă, datorită prețurilor foarte bune, programul "Litoralul pentru toți", îmbrățișat de hotelierii din mai toate stațiunile, oferind tarife cu până la 75% mai mici decât cele din vârf de sezon. Prețurile avantajoase sunt un punct de atracție important. Hotelierii care pot lăuda cu un grad ocupare mare în acest weekend au scăzut tarifele la cazare cu 20% începând din 28 august, iar de luni le vor reduce la ajutate. Începerea noului an școlar în 5 septembrie mai devreme cu o săptămână decât în anii precedenți dă însă o lovitură serioasă hotelierilor, proprietarilor de restaurante sau chiar de parcuri de distracție, care țineau deschis în această perioadă, mizând pe vremea încă bună. Prognoza meteo anunță ploi și pentru astăzi, dar de duminică vremea redevine plăcută, cu soare și temperaturi care vor urca de la 20 la 25 de grade spre sfârșitul săptămânii viitoare. Turiștii care nu sunt legați de anul școlar și care preferă această perioadă mai liniștită în locul aglomerației din iulie și august așteaptă să treacă ploile pentru a fi din nou pe plajă. Iar în acest weekend nu lipsesc evenimentele. În Constanța este ultima seară de teatru independent pe scenele din centrul orașului. Urmează două seri de cântec și dans tradițional pe scena amplasată pe plaja Modern, iar pentru amatorii de sport, tot pe plaja Modern, este în plină desfășoare Campionatul Mondial de Luptă pe plajă. Peste tot intrarea este liberă.


Etichete (ii)litoralrezervareanulare meteo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live